סוגי כלבים קטנים וההבדלים ביניהם

סוגי כלבים קטנים – יש לכם כלב קטן ואתם רוצים לפנק אותו עם צעצוע מתאים או עם אוכל שבריא לו? כדאי שתכירו את ההבדלים בין הגזעים ותדעו מה מאפיין אותם

סוגי כלבים קטנים יכולים להיבדל אחד מהשני במראה החיצוני, בגודל, בהתנהגות ובאופי. היכרות עם סוגים שונים של כלבים חשובה לא רק לפני השלב הראשון שבו בוחרים לאמץ אותם, אלא גם תוך כדי הגידול שלהם. אם מכירים היטב את ההבדלים בין סוגי הכלבים ומביאים בחשבון את התכונות שלהם, קל יותר להתאים אותם אל הבית ואל הרגלי המשפחה.

בנוסף, חשוב להביא בחשבון את ההבדלים בין סוגי כלבים קטנים גם אם רוצים לקנות להם צעצוע או אוכל מתאים. מטבע הדברים, כל סוג של צעצוע או אוכל יכול להתאים לכלבים אחרים לגמרי. אבל מלבד ההבדלים הברורים בין כלבים גדולים וקטנים, קיימים גם הבדלים בתוך הקטגוריה הספציפית של כלבים קטנים בלבד.

מה משותף לסוגים של כלבים קטנים?

המאפיין המשותף לסוגי כלבים קטנים הוא משקל של עד 12 ק"ג בבגרות. מכאן והלאה כבר צריך לבחון כל מקרה לגופו, על מנת לדעת לדוגמא איזה מחלות נפוצות אצל כל גזע, מה עושים מבחינת טיפוח ואיזה המלצות תקפות לגבי תזונה.

בולדוג צרפתי הוא סוג מאוד שכיח של כלב קטן. מבחינת תכונות אופי והתנהגות, הוא נחשב מאוד נוח לצרכי לוויה וחברה ואפשר לזהות אותו בזכות המראה המיוחד עם האוזניים הגדולות ביחס לפנים. כמו כן, זהו כלב ידידותי גם לילדים והוא מעסיק את עצמו רבות באמצעות רדיפה אחרי הזנב.

סוג אחר הוא כמובן כלב פינצ'ר וגם הוא נחשב נוח לגידול בבית או בדירה קטנה.

מלבד הגודל של הפינצ'ר, הוא תזזיתי מאוד ונחשב מתלהב גם ביחס לכלבים קטנים אחרים. היתרון הוא שאפשר להגיע בקלות עם הפינצ'ר ממקום למקום, אך החיסרון הוא אנרגיה רבה שצריך לעזור לו לפרוק באמצעות צעצועים לכלבים או טיולים רבים בחוץ.

מה מיוחד בכלבי קולי?

השוואה בין סוגי כלבים קטנים גם עלולה להיות מסובכת, כי יש גזעים שמשתייכים בעת ובעונה אחת לכמה קטגוריות שונות.

כאן הדוגמא הכי מוכרת היא כלב קולי כי מצד אחד הוא מגיע למשקל של 30 ק"ג, אך מצד שני הוא אנרגטי וזקוק לפעילות ברמה יום יומית כמעט כמו כל כלב קטן אחר.

האופי של הקולי נוח ובמקור הוא תפקד בתור כלב רועים וצאן.

היתרון הוא חוכמת אילוף גבוהה מאוד, כמו שרואים בסרט "לאסי שובי הביתה".

בכל מקרה, התייעצות עם מומחים תסייע לבחור גם בין סוגי כלבים קטנים וגם את הגזע הרלוונטי להתנהגות הרצויה.

מה ההבדל בין ביגל לבין ג'ק ראסל?

היכרות עם סוגי כלבים קטנים היא הזדמנות מעולה ללמוד על המאפיינים הדומים והשונים. אם מסתכלים לדוגמא על ההבדל בין ביגל לבין ג'ק ראסל, עלולים להתבלבל: בשני המקרים מדובר על סוגי כלבים קטנים, פעילים וכאלה שמתאימים לגידול או בבית או בחצר.

עם זאת, הג'ק ראסל טרייר מגיע ממשפחת הכלבים הציידים והוא בעל כושר גופני גבוה, בעוד הביגל הוא כלב קטן שאת רוב האנרגיה הוא מוציא במשחק.

מנגד, המאפיין הדומה בין הכלבים הוא הצורך לאלף אותם בסבלנות רבה. גם הביגל וגם ג'ק ראסל טרייר עלולים להתרחק מהבעלים שלהם במידה והולכים איתם לטיול ללא רצועה, אבל אילוף אפקטיבי ימנע את הבעיה הזו.

כך בוחרים בין סוגי כלבים קטנים

האמת היא שהיכרות כללית עם כמה סוגים שונים של כלבים קטנים עלולה לא להספיק. אם רוצים לקבל החלטה מושכלת בשאלה איזה כלב להביא הביתה או כיצד לגדל את הכלב שכבר בחרנו לאמץ, חשוב להשוות בין הגזעים על פי כמה שיותר פרמטרים אובייקטיביים.

הנה למשל מספר שיקולים שרלוונטיים בעת השוואה בין סוגי כלבים קטנים ובעזרתם ניתן לקבל החלטה מושכלת ומבוססת יותר:

  • האם הכלב מתאים לגידול בבית או בחצר
  • מה גודל הגזע מבחינת משקל ומידות
  • האם הפרווה קצרה או ארוכה
  • מה כמות הפעילות הגופנית הדרושה ביום (בדקות)
  • האם הוא מתאים לילדים
  • מה רמת האנרגיה, הנבחנות והנטייה לחפור בורות
  • כמה השקעה נדרשת בטיפוח
  • מה רמת הריור או כמות הריר

באופן כללי, סוגי כלבים קטנים שמתאימים לגידול בתוך הבית יהיו כאלה שרמת האנרגיה שלהם נמוכה ושהפרווה שלהם ארוכה ולכן קלה לתחזוקה וטיפוח.

כמות הפעילות הגופנית הדרושה ביום עומדת בממוצע על 45 דקות, אבל זה קריטי שהוא יתאים לנוכחות של ילדים או תינוקות. במידה וגרים בבית פרטי עם גינה או חצר, ניתן לבחור כלבים גדולים יותר.

כמה עולה לגדל כלבים קטנים?

סוגיה לא פחות חשובה שיכולה לעלות לדיון במהלך השוואה בין סוגי כלבים קטנים היא כמה יעלה לגדל אותם. באופן עקרוני, ככל שהכלב גדול יותר – כך המזון שלו מתייקר וגם יש סיכוי גבוה יותר לתחלואה. אז בעוד גידול כלבים קטנים מסתכם ברכישת צעצועים ומזון בסיסי, גידול כלבים גדולים דורש היערכות אחרת מבחינת מינוי לווטרינר, תרופות וטיפולים בריאותיים תקופתיים.

מבחינת עלויות, גם בסוגי כלבים קטנים וגם בסוגי כלבים גדולים צריך להפריד בין הוצאות קבועות ומשתנות. עלות האימוץ דרך עמותות למשל כוללת עיקור, סירוס, שבב, חיסון משושה, כלבת, תילוע וחיסון נגד תולעת הפארק ועומדת על כ-1,300 ש"ח.

חיסונים שנתיים ובדיקות אחרי האימוץ יעלו כ-500-1,200 ש"ח ומזון יעלה 100 ש"ח בערך לחודש. טיפול נגד פרעושים וקרציות יעלה כ-350 ש"ח בשנה והרישיון השנתי עוד כ-50 ש"ח על כלב מסורס או כלבה מעוקרת. סך הכל, כלב קטן יעלה כ-2,300-3,00 ש"ח בשנה.

תוכן עניינים

אילוף כלב תוקפן
אילוף כלבים
אילוף כלב תוקפן בצורה נכונה ומקצועית

אילוף כלב תוקפן בצורה נכונה ומקצועית – ניסיון לאלף כלב בעל בעיות התנהגות מחייב ידע מקצועי והכשרה מעשית. בנוסף, כדאי לנצל את ההזדמנות ולנסות לאלף